Thursday, 8 August 2019

CARA DAN HEALING CRISIS

CARA MENGAMBIL CMX/AFX

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

1) Baca Bismillah & Selawat
2) Dibancuh dgn air masak sejuk suhu mcm mineral water @ air tapis.
    ❌Tak boleh guna air panas @ air suam.
3) Boleh juga tuang terus ke dlm mulut tnpa campur air.
4) Lebih elok diambil pada waktu perut kosong, samada waktu pagi @ mlm sebelum tido, jika ada gastrik kena isi perut terlebih dahulu sebelum mkn CMX
5) Jika selepas ambik CMX ada bdn ada rasa sakit @ benda2 pelik berlaku, kena teruskan mkn sbb ia tindak bls positif bkn negatif, Itu adalah proses sel2 bdn kita direpair semula. Selalunya ia berlaku pada minggu pertama ambik CMX
6) Jika anda mengambil ubat hospital spti ubat darah tinggi atau ubat kencing manis, teruskan pengambilannya. Selangkan sejam atau dua jam. Ambil ubat dulu kemudian baru ambil CMX.

Moga anda kembali menikmati nikmat kesihatan anugerah Allah untuk kita

 Fungsi CMX membantu membebaskan sel induk dewasa baru dengan fomula imumax teknologi untuk menggantikan sel yang mati..apabila sel2 induk baru di bebaskan, ia akan membina semula struktur tubuh seperti mana yang di bina dan dibentuk sewaktu proses kejadian pembentukan manusia dalam tubuh..

Dengan mengamalkan CMX, sel2 induk baru akan membina semula organ, tisu dan saraf yang rosak dan ia akan merawat satu persatu masalah dalam tubuh mengikut Gcsf Signal yang di terima dari organ, tisu dan saraf yang memerlukan rawatan dari sel induk supaya kembali normal..

Sel induk adalah DNA tubuh badan kita sendiri..ia lebih tau mana dulu yang nak dirawat kerana yang menjadikan manusia dari seketul janin kepada cukup sifat adalah sel2 induk..Selain itu, CMX juga akan membebaskan Natural Killer Cell iaitu sel pendinding sistem pertahanan badan manusia dari serangan sel2 asing atau sel2 kanser dalam tubuh..

Natural Killer Cell merupakan tentera semula jadi badan manusia yang mempunyai suntikan antidoks miliknya tersendiri yang mampu memaksa sel2 asing atau sel2 kanser bunuh diri secara semula jadi..

Perlu faham 1sachet CMX mampu membebaskan 3 - 4 juta ibu sel bersama 40% NATURAL KILLER CELL..jika badan mengalami masalah yang teruk kita perlu mengamalkan CMX bagi menstabilkan badan dengan jumlah sel yang cukup kerana badan manusia di anggarkan mempunyai sekita 80 - 100trilion sel..

Apabila mengambil CMX, tidak perlu lagi mengambil supliment lain kerana dalam 1 sachet CMX sudah melengkapi 64nutrisi untuk makanan kepada 220 jenis sel yang kaya dengan "kesemua" jenis vitamin, asid amino, antioksida, mineral, asid lemak tepu, kalsium dan lain2 nutrisi yang menyihatkan sel dalam tubuh..

Amalkan CMX setiap hari supaya proses pembaik pulih badan lebih cepat sembuh..lebih banyak minum CMX lebih  banyak sel2 induk terhasil dan lebih cepat ia merawat tubuh secara semula jadi kerana CMX tiada over dos cuma over budget..

 Healing crisis pada waktu mula-mula menggunakan CMX  bergantung pada setiap individu, lain org lain kesannya. 
.
Berikut adalah 16 Healing Crisis dan petandanya sebagai Rujukan buat anda:
.
πŸ’₯ Healing Crisis #1:

  • Sakit kepala yang melampau

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Badan mempunyai tekanan darah tinggi.
  • Berlaku proses menyahtoksin.

πŸ’₯ Healing Crisis #2:

  • Demam

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Sedang berlaku proses meningkatkan metabolisme.
  • Merangsang fungsi imunisasi badan.

πŸ’₯ Healing Crisis #3:

  • Cirit-birit, Najis berbau, Kencing berbau

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Proses menyahtoksin.
  • Proses menghimpunkan bahan buangan dan sisa-sisa dalam usus besar.

πŸ’₯ Healing Crisis #4:

  • Kembung Perut

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Sistem Penghadaman yang lemah

πŸ’₯ Healing Crisis #5:

  • Ruam, Kulit gatal, Kelemumur, Keluar lendir

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Fungsi hati yang lemah.
  • Usus besar yang tidak sihat.

πŸ’₯ Healing Crisis #6:

  • Penghasilan lendir seperti selsema dan kahak

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Fungsi paru-paru yang lemah.
  • Petanda untuk menyahtoksin.

πŸ’₯ Healing Crisis #7:

  • Pendarahan Hidung

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Mungkin tanda anda kekurangan darah

πŸ’₯ Healing Crisis #8:

  • Rasa sakit pada otot dan sendi

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Badan berasid.
  • Toksin terkumpul di bahagian yang sakit


πŸ’₯ Healing Crisis #9:

  • Peningkatan rasa sakit pada badan yang bermasalah

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Mempercepat proses penyembuhan.

πŸ’₯ Healing Crisis #10:

  • Tidur yang bermasalah atau terlalu aktif

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Sistem saraf yang lemah.

πŸ’₯ Healing Crisis #11:

  • Kitaran haid yang tidak menentu, kegatalan pada alat sulit, keputihan yang banyak.

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Ketidakstabilan hormon. Proses membetulkan semula kitaran hormon

πŸ’₯ Healing Crisis #12:

  • Pendarahan ketika membuang air.

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Kemungkinan anda ada penyakit buasir.

πŸ’₯ Healing Crisis #13:

  • Pening, Lapar

🌸 Penyebab/Petanda:

  •  -Tekanan darah rendah, Anemia (kurang darah merah).

πŸ’₯ Healing Crisis #14:

  • Loya, Sembelit, Tersedu

🌸 Penyebab/Petanda:

  • Sistem penghadaman yang lemah.
  • Masalah pada hati.

πŸ’₯ Healing Crisis #15:

  • Edema (bahagian badan membengkak)

🌸 Penyebab/Petanda:

  •  Masalah Buah Pinggang

πŸ’₯ Healing Crisis #16:

  • Lesu , Mengantuk

🌸 Penyebab/Petanda:

  •  Badan berasid. 
  •  Fungsi hati yang lemah. 
  • Terlalu penat, perlu banyak berehat.

KESAN

Berapa Lama Makan CMX/AFX Boleh Sembuh ?

☛ Ada yang bertanya begini :-

” Berapa Lama Makan Cmx/afx  Boleh Sembuh ?”

Ini ialah soalan paling kerap ditanya di kaunter kami. Kita harus ingat, penyembuhan adalah dari Allah swt dan kita berikhtiar dengan cara terbaik selaras dengan perkembangan sains dan teknologi perubatan.

Perasan tak, untuk ‘mendapat’ sesuatu penyakit yang kronik itu pun sebenarnya ambil masa yang lama. Kesan daripada aktiviti, amalan dan pemakanan yang tidak sihat, akhirnya kita pun menghidap sesuatu penyakit itu.

Penyakit seperti jantung, kencing manis, kanser, gout dan lain-lain bukan terbentuk dalam masa sehari, seminggu atau sebulan.

Ia mengambil masa yang lama sekali untuk menunjukkan ‘sifat’nya.

☛ Kata Prof Dr Haresh
===============

✔ Dalam kebanyakan kes sakit dan ketidaknormalan sistem dalam badan, adalah lebih baik kita berusaha mengambil Cmx/afx tanpa menunggu testimoni.

✔ Sel stem adalah sel induk atau master sel yg mampu menjadi sel yg diperlukan pada mana-mana bahagian badan yg sakit akibat kerosakan atau kerosakan sel.

Afa Help Your Body Heal Itself

✔ sel yang keluar tahu bagaimana utk bekerja dan membantu kita yg sakit melalui 2 cara :-

1. Ia bertugas menyelenggara organ, tisu dan sel

2. Ia akan membaik pulih sel yg rosak di tempat yg sakit melalui organ, tisu dan sel.

AFA Repair Your Body

✔ Ia akan repair di tempat yg teruk dulu tanpa fokus kepada penyakit yg kita hidapi.

✔ Jadi jika kita sakit darah tinggi, mungkin darah tinggi belum pulih tetapi ia akan menyelenggarakan tempat yg perlu dipulihkan terlebih dahulu yg berkaitan dgn penyakit darah tinggi.

✔ Mungkin ia detact di jantung dulu atau usus dulu atau sistem saluran darah dulu. Tempat itu yg perlu di ‘repair’ dahulu. Selepas itu baru ia akan bertindak balas kpd penyakit darah tinggi.

✔ Inilah kunci kepada cara stem sel bekerja dlm badan kita apabila sel-sel keluar sejumlah 3-4 juta daripada tulang sum-sum kita.

✔ Tugas kita terus konsisten mengambil Cellmaxx dan minum setiap hari.

✔ Cmx/afx perlu masa untuk buat kerja untuk kita sehinggalah penyakit pulih,

✔ Beri masa dan peluang kepada diri sendiri. Ia tahu untuk bertindak membaik pulih tempat yg perlu. Kami doakan anda sembuh dari penyakit yg sedang di alami.

Monday, 29 July 2019

MOTIVASI 4



Salam kejayaan..mari belajar serapkan kata2 saya ini. Saya berjaya sampai ke.level ini kerana saya kuasai kata2 hebat ini.

“Dipuji tak kembang, dikeji tak tumbang.....”

Meh kita belajar jadi macam yang saya katakan ini supaya kita benar-benar akan menjadi hebat sebagaimana yang sepatutnya...

Orang katalah apa saja, kita sentiasa senyum. 

Orang kutuklah kita apa saja, kita steady tak pernah terbugat dengan sesiapa.

Orang hinalah kita apapun, kita terus melangkah tak berhenti.

Orang umpatlah kita apapun, sedikitpun kita tidak terkesan. 

Orang puji kita sepuluh mangkuk pun, kita sedikitpun tak sombong.

Orang cakaplah kita bagus, kaw kaw bagi tau kita hebat, sedikitpun kita tak rasa kita hebat. 

Orang lambung-lambung kita setinggi langit sekalipun, sedikitpun tak ada rasa “memang aku terbaik.”

Orang pam-pam kita selaut luasnya, sedikitpun kita tak lupa diri. 

“Aku adalah aku. Yang dipuji tak kembang, dikeji tak tumbang.”


Walaupun yg kata2 itu org yg paling rapat dgn kita. Org yg sama2 berjuang dgn kita. Org yg ssma2 satu pasukan dgn kita.

Jika kita boleh menguasai makna kata-kata ini dan menerapkan untuk kehidupan kita, kita akan suksess secara luar biasa.

Share jika anda rasa tulisan ini bagus.
Jgn perasan anda yg tulis pulak. πŸ˜…

#Dato Faridah Mohd Ali🌹


PENYAKIT 8


Darah tinggi/Hipertensi

CMX/AFX bukan ubat menurunkan bacaan darah tetapi membantu membebaskan sel2 induk dewasa secara semula jadi dari sum sum tulang dan sel2 induk tubuh badan kita sendiri yang akan merawat secara semula jadi...

Bagi minggu pertama dan kedua bacaan darah tidak menentu kerana sel2 induk sedang merawat organ2 salur darah yang tersumbat kembali normal..ia tidak sama dengan ubat kimia yang bertujuan menurunkan bacaan darah..beza CMX/AFX adalah merawat punca penyakit dan menggantikan sel2 yang mati supaya badan sentiasa berlaku penggantian sel yang cukup..

Dengan mangamalkan CMX/AFX bukan sahaja darah tinggi akan dirawat, tetapi satu persatu penyakit dalam tubuh akan dirawat secara semula jadi oleh sel2 tubuh yang baru keluar apabila mengambil CMX/AFX...

PENGAKUAN 6

PENGALAMAN PENGGUNA : PESAKIT BUAH PINGGANG ROSAK TAHAP 4.



πŸ“—Cik Puan Nor Azita menceritakan tentang situasi mak beliau yg menderita Penyakit Buah Pinggang Tahap 4.
#
Ibu saya dah pulih dari sakit buah pinggang. Tidak perlu dialisis langsung.
Tq cellmaxx(CMX)..

Skrg saya sedang tengok keputusan ayah minum cellmax(CMX) pulak
So far dah ada kemajuan. Alhamdulillah.. 

Mula2 ibu sya muntah2  kt rumah... Tak de selera mkn.. Setiap kali mkn je muntah.... saya dgn adik segera ke emergency bwk ibu ke kelana jaya medical centre.... doc cheak darah dan bgthu buah pinggang ibu saya dah teruk...
Keputusan Creatinine  1358
Dlm tahap 4
Lepas tu nk msuk wad kt situ tak boleh sbb tak de pakar buah pingang....
Doc suh p hospital kerajaan.
Saya bwk mak ke Hospital Slim River utk msuk wad tp sblm tu doc kerajaan wat ujian darah dlu... Doc Hospital Slim River ckp mak perlu di dialisis dgn segera...
Cuci darah utk buang asid dlm darah....
Ujian darah kt hospital slim river
Pasang saluran cuci di celah kelakang....
Masa ni mak belum mula mkn cellmax lagi
keputusan darah mencecah 1026.6
Ni sblm minum cellmaxx(CMX)
Lepas tu mak mula makan cellmax 16hb mei 2017...
Mula2 mak minum sekali sehari utk mencuba
Mak minum cellmax sepeket sblm tidur.
Dalam masa 2 hari sya bwk mak ke hospital swasta utk cheak darah dn jmpa doc pakar buah pinggang.

Ni ujian drah dr doc vincent pakar buah pinggang sunway medical centre....trun mendadak setelah mnum cellmaxx(CMX) dlm msa 2 hari saja.
Mak dah mnum 4 bulan lebih
Cretinine h 296
Dari 1026.6 trun ke h 296... dlm masa 2 hari saja.
Hari ni 24/8/17 mak pergi jumpa doc tu smula dan mak x perlu jmpa dia lg sbb doc pakar buah pinggang tu ckp buah pinggang mak kembali aktif seperti biasa....
Sihat sepenuh nyer
Jadi sesiapa yg baru mencuba truskanlah.....

Harap Pengalaman Pengguna dari ibu sya membantu pada yg mengalami nasib yg sama

* Alhamdulillah syukur kepada Allah. Cellmaxx(CMX) sebagai asbab.  Kita berikhtiar. Istiqamah pengambilan Cellmaxx(CMX) untK kesihatan yg lebih baik.  Kerana Cellmaxx(CMX) membantu memulihkan sel kita yg rosak dan mati. Kita sakit sbb sel kita rosak dan mati tidak diganti dgn sempurna.


Thursday, 25 July 2019

MOTIVASI 3

DAHULU


Terbukti edy roket dulu hanya kutu lepak.. Nak berniaga mmg tak reti.. Yang reti main gitar je.. Dok lepak buang masa. Tapi,bila nampak peluang dia buktikan duduk di kuala kurau penghujung pendalaman temerloh  pun dia boleh transform  hidup..  
Dia fokus hanya pada 2 sahabat merangkap jiran dekat rumah dia.  
Buat maxxima secara konsisten..  Dia yakin boleh ubah kehidupan keluarga yang miskin dan serba kekurangan.  
Bila niat dia utk memberi manafaat dan bantu seluruh org kg dia sihat dan boleh keluar daripada kemiskinan..  Nak org kt sama2 berjaya bersama maxxima.. Allah permudahkan.  
Tak ada alasan utk dia berjaya. Yang penting rajin dan usaha.. 
Ikut je cakap upline..
Bila dia start servis dan bantu rakan niaganya... 

Siapa sangka...dapat lahirkan 2 org one star (2 sahabat ) dan melayakan dirinya menjadi 2 star director.  
Luar biasa..  Org biasa2 kini menjadi luar biasa.  Naik bersama rakan niaga,  dapat pergi dan bwa rakan org kampung duduk di pendalaman nak g kl pun tak lepas tapi kini  layak ke korea,  umrah.  Memiliki kereta idaman audi... 😱😱😱

Kalau edy roket boleh anda semua boleh.  Apa yg membezakan kita dgn dia adalah kemahuan dan Tindakan.. 
Mmg menjadi inspirasi pada saya. Kalau edy roket boleh aku juga boleh

Inilah perjuangan yang kita nak bwa. Ayuh.. Melihat kejayaan org tak sama kita cipta kejayaan sendiri.


Kini edy roket boleh jana pendapatan lebih rm30,000 sebulan. 






SEKARANG


Tahniah! Diucapkan buat anak muda yang dahulunya insan yang biasa-biasa, tiada kerja tetap, berimej rockers dan hari ini siapa sangka dapat mengubah kehidupan setelah 3 tahun bersama MAXXIMA.
Memperkenalkan 2 Star Diamond Director baru MAXXIMA

PENYAKIT 7


ASSALAMUALAIKUM

T U B U H   M E R A W A T   T U B U H   (TMT)

FAKTA SATU
Mengikut kajian sains, Penyakit Degeneratif (canser,  strok, sakit jantung, barah payudara, diabetes, sakit buah pinggang, barah hati, darah tunggi, barah otak, siriosis, gout dan swbagainya) boleh dirawat secara semulajadi menggunakan tubuh pesakit itu sendiri.

FAKTA DUA
Mengikut kajian sains, Penyakit Degeneratif, berpunca dari  kematian terlalu banyak sel (30 hingga 40 juta sel) berbanding dengan kadar kemampuan badan  mengganti sel yang mati.

FAKTA TIGA
Mengikut kajian sains, tubuh manusia menghasilkan STEM CELL dari tulang sum sum (bone marrow) untuk menggantikan semua sel sel yang rosak dan mati. Stem Cell dari luar (orang lain, buah, binatang, dsb) tidak boleh menggantikan sel sel yang rosak kecuali menggunakan Stem Cell dari diri sendiri.

FAKTA EMPAT
Mengikut kajian sains, Stem Cell yang dikeluarkan secara semulajadi dari Tulang Sum Sum mula mengurang (10%) ketika manusia mencecah umur 25 tahun. Pengeluaran Stem Cell sangat kurang apabila manusia semakin tua.

FAKTA LIMA
Oleh kerana pengeluaran Stem Cell secara semulajadi dalam tubuh manusia berkurangan apabila usia semakin lanjut,  para saintist telah berjaya memperkenalkan tiga kaedah terkini untuk mendapatkan pengeluaran Stem Cell dari tubuh sendiri:
1. TALI PUSAT (Perlu disimpan dalam makmal untuk jangka masa yang lama)
2. PEMBEDAHAN TULANG SUM SUM (BONE MARROW TRANSPLANT) Kos tinggi dan berisiko tinggi seperti Lumpuh dsb.
3. L SELECTIN LIGAND (Extract AFA) murah dan tiada risiko.

FAKTA ENAM
L Selectin Ligand dari extract AFA sudah boleh didapati dalam pasaran dunia dengan harga yang sangat murah dalam tiga jenama:
1. AFX (pure extract dalam bentuk capsul) berharga RM310 sekotak
2. CMX (Dalam bentuk cecair, diadun dengan Goji dan Oligo Sakarida, dalam botol VAIL terbaik mematuhi tahap Pharmasutikal) berharga RM180 sekotak.
3. CELLMAXX (dalam bentuk serbuk diadun dengan extract Peach) Boleh didapati di Singapore, Brunei, Indonesia, Mongolia, Cambodia dan Thailand.

FAKTA TUJUH
Mengikut kajian sains, Tubuh Merawat Tubuh (TMT) adalah Konsep Rawatan Terkini dan sangat berkesan merawat Penyakit Degeneratif. Penggunaan Stem Cell dari tubuh sendiri yang mampu dikeluarkan lagi dengan bantuan pengambilan extract AFA bersama 64 nutrient yang ada dalamnya (AFX, CMX, CELLMAXX).

info kesihatan
ZAAD🌏UK

CARA DAN HEALING CRISIS